fischertechnik

fischertechnik

 

Arthur Fischer (31. 12. 1919 – 27. 1.2016) oli tuottelias saksalainen keksijä ja fischerin yritysryppään perustaja. Hän rekisteröi ensimmäisen patenttinsa vuonna 1949 ja oli 2000-luvulle tultaessa patentoinut jo yli tuhat keksintöä.

 

fischertechnik oli alun perin vuonna 1964 professori Arthur Fisherin lapsilleen ja asiakkailleen suunnittelema joululahja. Rakennussarjan virallinen ”ensi-ilta” oli jouluna 1965 Saksan televisiossa. Ensimmäiset 1 000 rakennussarjaa keksijä lahjoitti ”Aktion Sorgenkind” -hyväntekeväisyyskampanjaan.

 

Vuoden 1966 keväällä fischertechnik lanseerattiin lelukauppoihin, ja menestystarina oli alkanut. Menestystä siivitti ”Best toy 1966” -palkinto, Ranskassa saatu ”Oscar Du Jouet” palkinto 1970 sekä valinta Hollannissa vuonna 1976 ”Game of the Year” voittajaksi. 2000 luvulla fischertechnik rakennussarja on ollut monesti ehdokkaana – ja myös voittanut useasti – arvostetun Saksan ”Vuoden Lelu” eli ”Golden Rocking Horse”–palkinnon.

 

Tänä päivänä fischertechnik on ainutlaatuinen ja maailmanlaajuisesti menestynyt rakennussarja, jolla on myös oma, yli 40 000 jäsenen faniklubinsa. Rakentamalla, ilman ylimääräisiä apuvälineitä tai erikoisohjeita, opitaan hauskasti tekniikan, mekaniikan, luonnontieteiden ja matematiikan perusasioita.

 

LUMATE (STEM) -perusasioiden lisäksi fischertechnik kehittää mm. visuomotoriikkaa eli silmien ja käsien yhteistyötä, hienomotoriikkaa, avaruudellista hahmottamista, luovuutta sekä loogista ajattelua.

 

fischertechnik-rakennussarjan ainutlaatuisuus perustuu siihen, että rakennuskomponenttiin voi liittää esim. valoja tai moottorin, ja niitä voi yhdistellä toisiinsa kaikilta kuudelta sivulta. Komponenttien muoto ei ole yhdistelyn esteenä. fischertecnik linjasto koostuu noin 40 sarjasta ja täydennysosasta.

 

fischertechnik – luovuutta ja loogista ajattelua!